Nieuws

Zorginnovatie nieuws uit de Drechtsteden

INNOW is hét middelpunt van zorginnovatie in de Drechtsteden. Wij zorgen voor inspiratie, kennis en verbinding. Lees hier de laatste nieuwtjes rond zorginnovatie in de Drechtsteden. Ook op LinkedIn delen we veel zorginnovatie nieuws uit de regio. Volg jij ons al?

Studenten helpen INNOW verder

Studenten van de Hogeschool Rotterdam hielpen het INNOW team met het aanscherpen van de positionering en ontwikkelden na uitgebreid onderzoek een nieuwe missie en visie.

Lees meer

Nieuw seizoen van onze vodcast!

Na de vele positieve reacties die we ontvingen op onze eerste 5 vodcasts, hebben we besloten een vervolg te geven met 5 nieuwe vodcasts!

Lees meer

Nieuwe vodcast online!

De vierde aflevering van onze vijfdelige vodcastserie ‘vasthouden of loslaten’ staat online. Bekijk ‘m nu op ons Youtube kanaal!

Lees meer

Nieuwe vodcast online!

De vierde aflevering van onze vijfdelige vodcastserie ‘vasthouden of loslaten’ staat online. Bekijk ‘m nu op ons Youtube kanaal!

Lees meer

Mooie werksessie met bewoners en professionals in Sterrenburg

Gisteren (26 oktober) organiseerde het Lab Positieve Gezondheid in Cultureel Centrum Sterrenburg een werksessie rondom het thema ‘vroegsignalering bij kwetsbare ouderen’. En het mooiste: ouderen staan hierbij zelf aan het roer!

Lees meer

INNOW maakt doorstart: “We zijn nu stevig verankerd in de regio”

Sinds oktober 2020 zet business developer Liesbeth Leurs zich via INNOW met ziel en zaligheid in voor het aanjagen van zorginnovatie in de regio. Nu, 3 jaar later kijkt zij bij haar afscheid met trots terug op wat er is neergezet.

Lees meer
Innov(r)aag - Zorginnovatie in 12 Open Deuren

12 inzichten voor zorginnovatie!

Waarom blijft het voor start-ups zo’n uitdaging om nieuwe producten en diensten in de zorgsector te introduceren? Is de zorgwereld er simpelweg nog niet klaar voor? Of is het probleem dat de producten net niet helemaal af zijn? Lees dit in het rapport ’12 open deuren in (ziekenhuis) innovatie’.

Lees meer
Spraakgestuurd rapporteren

INNOW faciliteert een boeiende bijeenkomst over spraakgestuurd rapporteren.

Na het succes van de Inspiratie Meet-Up op 6 april, georganiseerd door de InnovatieFabriek van Drechtzorg, vond er een vervolgbijeenkomst plaats met als thema ‘Spraakgestuurd rapporteren’. Deze bijeenkomst was begin mei in het Zorginnovatie Centrum van INNOW, gelegen op het Leerpark in Dordrecht.

Lees meer

Inspiratie Meet-Up ‘digitale dagbesteding’ druk bezocht

Samen met de Innovatiefabriek Drechtzorg en WGV Zorg & Welzijn organiseerde INNOW een Inspiratie Meet-up aan de hand van den Digitale Dagbesteding bij zorgorganisatie Gemiva. Daarnaast werd er ook verteld over het Verbeterlab project wat in de regio loopt. Het was weer een mooie bijeenkomst waar veel kennis en ervaring rond zorgtechnologie en innovatie binnen de regio Drechtsteden is gedeeld!

Lees meer

Theatervoorstelling speciaal voor zorgprofessionals (gratis)

Op 9 mei vindt de theatervoorstelling ‘Jij maakt de zorg’ plaats, speciaal voor medewerkers in zorg en welzijn uit de regio Zuid-Holland Zuid. De show is een ode aan het mooie beroep zonder onze ogen te sluiten voor de uitdagingen, nu en in de toekomst. Heb jij je kaartje al gereserveerd?

Lees meer

“De bestaande (zorg)aanpak anders neerzetten”

Het gezicht van INNOW – Business Developer Liesbeth Leurs – ging in gesprek met b2b Smart ondernemen.In het interview legt Liesbeth uit dat innovatie echt niet altijd iets met technologie is. Integendeel!

Lees meer

Slimme Zorg Estafette in Zuid-Holland

Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Van 13 t/m 17 februari is de regio Zuid-Holland aan de beurt

Lees meer

Eerste inspiratie meet-up succesvol!

Innoveren in de zorg is hard nodig, maar kent ook vele uitdagingen. Want hoe kom je nu van een pilot tot echte implementatie? Samen met de Innovatiefabriek Drechtzorg organiseerde INNOW een Inspiratie Meet-up aan de hand van de Heupairbag. 

Lees meer
Hello 247

Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 starten mantelzorgproef met app in regio Drechtsteden

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 gaan een kosteloze proef van een half jaar binnen de regio Drechtsteden doen, waarbij mantelzorgers en patiënten binnen revalidatietrajecten worden ondersteund, waardoor de zorg en nazorg voor patiënten kunnen worden verlicht. 

Lees meer