Nieuwsbericht

12 inzichten voor zorginnovatie!

Innov(r)aag - Zorginnovatie in 12 Open Deuren

Waarom blijft het voor start-ups zo’n uitdaging om nieuwe producten en diensten in de zorgsector te introduceren? Is de zorgwereld er simpelweg nog niet klaar voor? Of is het probleem dat de producten net niet helemaal af zijn? Ontbreekt het aan financiële middelen of het juiste team? Of wellicht ligt het probleem aan de kant van de zorgsector zelf: zijn zij wel duidelijk over hun behoeften? Begrijpen ze de markt en staan ze open voor spannende samenwerkingen?

Marcel Wilschut (Albert Schweitzer ziekenhuis), Jos Knaapen (Isala ziekenhuis) en Ralph Bouman (zelfstandig innovatie adviseur) hebben deze prangende vragen onderzocht. Samen hebben ze gesprekken gevoerd met maar liefst 19 veelbelovende start- en scale-ups en zijn ze tot een inspirerende samenvatting gekomen: “12 open deuren in (ziekenhuis)innovatie”.

Het rapportje, samengesteld onder de vlag van Innov(r)aag, biedt een kijkje in de uitdagingen waarmee start-ups te maken krijgen bij het betreden van de zorgsector. De bevindingen laten zien dat de knelpunten niet altijd uitsluitend bij de start-ups liggen. Sterker nog, het rapport suggereert dat de zorgsector zelf een actievere rol kan spelen door duidelijk te communiceren over hun behoeften en verwachtingen. Daarnaast benadrukt het rapport het belang van het begrijpen van de markt en het aangaan van vruchtbare samenwerkingen om innovatieve oplossingen te realiseren die écht het verschil maken.

Benieuwd naar alle waardevolle inzichten? Het volledige rapport staat hieronder en  op de website van Innov(r)aag vind je meer informatie over dit initiatief en hoe het de innovatie in de zorgsector stimuleert.