Nieuwsbericht

Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 starten mantelzorgproef met app in regio Drechtsteden

Hello 247

Dit bericht is eerder verschenen op de website van Hello 24/7.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 gaan een kosteloze proef van een half jaar binnen de regio Drechtsteden doen, waarbij mantelzorgers en patiënten binnen revalidatietrajecten worden ondersteund, waardoor de zorg en nazorg voor patiënten kunnen worden verlicht. Vanuit de twee organisaties en met steun van de gemeente Dordrecht en INNOW gaat een proef van start waarbij gekeken gaat worden of extra mantelzorg-support aan (ex-)patiënten van Albert Schweitzer ziekenhuis kan bijdragen aan een lagere zorgvraag (door verminderen van terugval en heropname) wanneer zij ondersteund gaan worden met diensten en oplossingen van Hello 24/7.

‘Recentelijk ontstond de gedachte dat slimme mantelzorg wel eens zou kunnen bijdragen aan een lagere zorgvraag bij het ziekenhuis, omdat zij problemen kunnen voorkomen of eerder kunnen signaleren. Of dit daadwerkelijk zo is, kan alleen maar bepaald worden door dit uit te proberen.’ aldus Marcel Wilschut, Innovatie Manager van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

‘Gedurende een half jaar kunnen we kosteloos en vrijblijvend families ondersteunen met praktische diensten zoals huishoudelijke hulp, verse maaltijden, familie app en personenalarmering. Waarbij we zorgvuldig monitoren of we op deze wijze een verschil kunnen maken voor de geregeld druk belaste mantelzorger.’ aldus Arthur Clement, oprichter Hello 24/7.

Deelnemers aan de proef kunnen hierbij denken aan; 6 keer een maaltijd box, welke goed is voor één week avondeten, 6 keer huishoudelijke hulp (3 uur per keer), persoonsalarmering Oogje in het zeil en/of de Hello Buddy knop (alarm- en serviceknop). Na de 6 maanden zal er een persoonlijke evaluatie plaatsvinden.

Susan van Oostrom – van der Meijden, beleidsadviseur sociaal domein Gemeente Dordrecht ‘Wij zijn vanuit de gemeente Dordrecht graag betrokken bij dit initiatief. Wij hebben als gemeente een verantwoordelijkheid voor het organiseren van de zorg binnen onze gemeente en steunen vanuit dat perspectief initiatieven die de zorg kunnen verbeteren en vergemakkelijken.’

Initiatiefnemers van deze proef zijn Albert Schweitzer ziekenhuis en Social Tech onderneming Hello 24/7. De proef wordt gesteund door de Gemeente Dordrecht en INNOW.