15 juni 2023

Streven naar verbeterde communicatie tussen onderwijs en werkveld: een gezamenlijke inspanning

Communicatie tussen het onderwijs en het werkveld blijft een uitdagend vraagstuk, waar ruimte is voor verbetering. Van duidelijkere informatie over opdrachten en taken van studenten tot effectieve feedbackmechanismen, er zijn verschillende aspecten die aandacht verdienen. Deze conclusie werd onlangs getrokken tijdens een sessie op het startsymposium van het practoraat Krachtige Leeromgeving bij Zorg en Welzijn van het Da Vinci College Dordrecht.

Om dit probleem aan te pakken, organiseert practor Martijn van Schaik (Da Vinci College) op donderdag 15 juni van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur een bijeenkomst op het Leerpark in Dordrecht. Het doel van deze bijeenkomst is het verkennen van de mogelijkheid om een ‘lab’ op te zetten, waarin we grondig analyseren welke verbeteringen mogelijk zijn en op basis daarvan concrete oplossingen ontwerpen en creΓ«ren. We willen voorkomen dat de ene kant de andere voorschrijft wat te doen, maar juist samenwerken aan iets waar we allemaal profijt van hebben. Voor dit proces zullen we de changelabmethode volgen.

Ben jij actief in het onderwijs of werk je in het werkveld en wil je graag je stem laten horen? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Samen kunnen we werken aan het verbeteren van de communicatie tussen het onderwijs en het werkveld, en daarmee de brug tussen beide versterken. Wil je je aanmelden of meer informatie ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Liesbeth Leurs van INNOW.